ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

04/12/2010

« Προσφυγή της Ελλάδος για τις γερμανικές αποζημιώσεις »

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης από το βήμα της Βουλής 3/12/2010, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, καυτηρίασε έντονα τις επικρίσεις που ακούγονται κατά της Ελλάδος, από Γερμανούς αξιωματούχους, τα Γερμανικά ΜΜΕ και μερίδα του Γερμανικού λαού, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει η χώρα μας τις γερμανικές αποζημιώσεις !!!.
Είναι κρίμα και ντροπή η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν έχει πάρει τις αποζημιώσεις της από τις βαρβαρότητες που προκάλεσαν οι ναζί κατά την διάρκεια της κατοχής (1941-1944).

ΠΟΙΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΛΗΘΕΙΑ  ΑΥΤΕΣ  ΟΙ  ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΙΣ ;
Οι νόμιμες και κατοχυρωμένες πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό «δάνειο» των Ναζι, υπολογίζονται τουλάχιστον στα 70 δις ευρώ, χωρίς τις αποζημιώσεις σε θύματα και τις αμέτρητες κλοπές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η Γερμανική Κατοχή για την Ελλάδα δεν έχει τελειώσει ακόμη, αφού βρίσκεται υπό Γερμανική Κατοχή ένα μεγάλο μέρος της Εθνικής μας Περιουσίας, ένα μεγάλο μέρος του Εθνικού μας Πλούτου, που κατέστρεψαν ή διάρπαξαν και κατακρατούν οι Γερμανοί, για να αποτελούν σήμερα χώρα υψηλότατης πιστοληπτικής ικανότητας.
Η Γερμανία κατακρατεί όλες τις νόμιμες Επανορθώσεις, που κατοχύρωσε στη χώρα μας η Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946, ως αποζημιώσεις προς την Ελλάδα, αλλά κατακρατεί και το αναγκαστικό Κατοχικό «Δάνειο» που μας άρπαξε κυριολεκτικά το Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, αφήνοντας να πεθαίνουν κατά χιλιάδες οι Έλληνες και τα Ελληνόπουλα, από την πείνα και τις κακουχίες!
Κατακρατεί τις Επανορθώσεις ακόμη και από τον καιρό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως και αποζημιώσεις από τις ημέρες της Ουδετερότητας, πριν η Ελλάδα μπει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το1940!
Συγκεκριμένα, η Γερμανία της κας Μέρκελ μας οφείλει:

1.  Την καταβολή του υπολοίπου των Επανορθώσεων από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αξίας περίπου 275 εκατομμυρίων ευρώ!
2.  Αποζημιώσεις λόγω της απώλειας κυρίως (βομβαρδισμοί, τορπιλισμοί, βυθίσεις, αιχμαλωσία) κατά την περίοδο ουδετερότητας της Ελλάδος στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν την επίθεση Ιταλίας και Γερμανίας εναντίον μας, ύψους 153 εκατομμυρίων δολαρίων του 1946, που η σημερινή τους αξία υπολογίζεται σε περίπου 5 δις ευρώ!
3. Την επιστροφή του ΑναγκαστικούΚατοχικού « Δανείου » που πήρε η Γερμανία από την Κατεχόμενη και ανήμπορη να αντιδράσει Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων σε τιμές του 1944, σημερινής αξίας περίπου 14 δις ευρώ!
4. Τις Επανορθώσεις των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τιμές του 1946, που υποχρεώθηκε από τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946)να μας πληρώσει, για τις τεράστιες ζημιές και πολλαπλάσιες βλάβες που προξένησε στην Ελληνική Οικονομία, που κλονίζεται σήμερα, με τιμητή μάλιστα τη Γερμανία!
5.  Η σημερινή αξία των κατοχυρωμένων αυτών Επανορθώσεων, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 51 δις ευρώ!
6.  Από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης στις 2-9-1944, όπου οι «πολιτισμένοι» Γερμανοί έκαψαν ζωντανούς μέσα σε φούρνο 149 Έλληνες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, ακόμη και βρέφη, ενώ κατέστρεψαν ολόκληρο το μαρτυρικό χωριό, παραδίδοντάς το στις φλόγες.
7. Το Σύνολο των παραπάνω οφειλών με ένα ελάχιστο επιτόκιο της τάξης του 3%, υπολογίζεται σε σημερινή αξία να ισοδυναμεί με τουλάχιστον 70 δισεκατομμύρια ευρώ!!! εκ των οποίων η Γερμανία έχει καταβάλει μόνο το απειροελάχιστο ποσό, των μόλις 115 εκατομμυρίων μάρκων το 1960… Σημειώνεται πως στα παραπάνω ποσά, δεν περιλαμβάνονται αποζημιώσεις για τα θύματα που μόνο για το Δίστομο ορίστηκαν από το Πρωτοδικείο Λειβαδιάς το 1997 σε 9,5 δις δραχμές ή περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ούτε και για την ανυπολόγιστη καταστροφή και κυρίως κλοπή αρχαιολογικών και θρησκευτικών μας θησαυρών, που πρέπει να επιστραφούν!
Όπως τόνισε ο κ. Καστανίδης το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία και με το υπουργείο Εξωτερικών, εξετάζει πολύ σοβαρά και με μεγάλη προσοχή, τη νομική βάση και τη δυνατότητα παρέμβασης που έχει η χώρα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
«Αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξετάζουν [ Τώρα τις εξαιτάζουν ;;;; ] με μεγάλη προσοχή, ώστε να πετύχει τη νομική βάση για την άσκηση του δικαιώματος που έχει η Ελλάδα να προσφύγει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου οπότε και λήγει η προθεσμία, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για την υπόθεση του Διστόμου»
Είπε χαρακτηριστικά !!!... « Η απόφαση που θα λάβουμε σε λίγες μέρες είναι προφανές προς ποια κατεύθυνση θα είναι. Το θέμα εξετάζεται πολύ σοβαρά για να υπάρχει και αποτέλεσμα » !!
σ.σ.
Έχετε τα κότσια κύριοι να τους συντρίψετε; μήπως κι αυτό είναι ένα κακόγουστο πολιτικό αλισβερίσι ;Έχετε τα κότσια να τους πετάξετε από πάνω μας μια για πάντα; Τώρα είναι η ώρα να κάνετε το μεγάλο φινάλε, άλλωστε χαμένοι για χαμένοι, κάντε το Μεσολόγγι σας.
Τσακίστε τους τώρα, Όλους αυτούς και Όσους τους υπηρέτησαν και συνεχίζουν να τους υπηρετούν, όλους όσους πρόδωσαν και πλούτισαν.
Πολλές φορές προσπάθησαν πολλοί πολίτες να κερδίσουν δικαστικά κάποια μικροποσά, μα απέτυχαν γιατί δεν είχαν την επαρκή στήριξη της ελληνικής πολιτείας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!


0 σχολια: