ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

19/12/2010

« ή Γράφουμε ιστορία ή...H ιστορία θα μας ξεγράψει...»;

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο εσωτερικό της Ιεραρχίας αλλά και της κυβέρνησης  εξαιτίας των όσων γράφονται για την οικονομική κρίση  στο φυλλάδιο "Προς τον Λαό "που μοιράζεται  στις εκκλησίες κάτω από τον τίτλο « Η Έκκλησία απέναντι στη σύγχρονη κρίση » .
Στο κείμενο χαρακτηρίζεται η πατρίδα μας ως χώρα «υπό κατοχή»  και ότι διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές της.
Βάζει δε το ερώτημα, Αφού νέοι κυβερνήτες μας ειναι οι Δανειστές μας, η «Τρόικα» όπως λέγονται, αυτοί που ελέγχουν τα πάντα, τα υπουργεία την Τράπεζα της Ελλάδος…, αφού όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να τους δίνουμε κάθε εβδομάδα αναφορά « Είναι πλέον η πατρίδα μας ελεύθερη ? »??
 Όταν διαβάσεις και ΕΣΥ σελίδα-σελίδα το μνημόνιο, [ και για όσους επιθυμούν να διαβάσουν στο SCRIBD σε μορφή Pdf όλο το Μνημόνιο  ας κάνουν κλικ ΕΔΩ. ] θα βγάλεις αβίαστα το ίδιο συμπέρασμα και θα μένεις κυριολεκτικά άναυδος, Μπορεί να είναι μεγάλο το σχόλιο, αξίζει όμως να το διαβάσεις.

Η «Τρόικα» παρακολουθεί την πιστή εφαρμογή όσων υπογράψαμε και καταγράφονται στο Μνημόνιο, που αποτελεί συνθήκη παράδοσης… χωρίς όρους! 
Προβλέπονται μάλιστα ποινές και πρόστιμα αναλυτικά, έτσι ώστε να μην παραβιάσουμε το παραμικρό π.χ. Αν καθυστερήσουμε να πληρώσουμε μια δόση, πέρα από 30 ημέρες, μπορούν οι δανειστές μας – ΔΝΤ και κράτη Ε.Ε. –να έρθουν και ν’ αρχίσουν τις κατασχέσεις, όπου και σε ό,τι θελήσουν (!) από νησιά ως και την Ακρόπολη!! και μη γελάτε αυτό υπογράψαμε. 
Δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα να επικαλεστούμε την εθνική μας κυριαρχία!
Αν όποιος το θεωρεί αυτό απίστευτο, ή έχει έστω την παραμικρή αμφιβολία ας διαβάσει την παράγραφο 11 του παραρτήματος 4 του Μνημονίου, που λέγει: «Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής – ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια – διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση».
Και για να μην υπάρχει η οποιαδήποτε… παρανόηση, οι δανειστές μας γίνονται ακόμη πιο σαφείς στο κεφάλαιο «Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία».
«Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στον βαθμό που δεν απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».
Στο άρθρο 8 της σύμβασης οι “φίλοι” μας δανειστές, μπορούν να ακυρώσουν τη…
«δανειακή διευκόλυνση και να απαιτήσουν το ανεξόφλητο κεφάλαιο του δανείου ως άμεσα απαιτητό και πληρωτέο μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους, αν ο δανειολήπτης – δηλαδή η χώρα μας – αδυνατεί να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό κεφαλαίου ή τόκων και η αθέτηση συνεχίζεται για τριάκοντα ημερολογιακές ημέρες».
Η παράγραφος 3 του άρθρου 8 είναι τοκογλυφική, σαράφικη… Να τι λέγει το απόσπασμα του Μνημονίου: εάν ζητήσουμε την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου, «Ο δανειολήπτης επιστρέφει όλα τα έξοδα, τις δαπάνες, τις αμοιβές και την απώλεια των τόκων που προκύπτουν και είναι πληρωτέα από τους δανειστές ή την επιτροπή ως συνέπεια της πρόωρης αποπληρωμής οποιουδήποτε δανείου του παρόντος άρθρου. Η απώλεια του τόκου είναι η διαφορά (αν πρόκειται για θετικό ποσό) μεταξύ του επιτοκίου του δανείου και των τόκων που εισπράττονται από την επανεπένδυση των πρόωρα αποπληρωθέντων ποσών για την περίοδο μεταξύ της ημερομηνίας της πρόωρης αποπληρωμής και της ημερομηνίας κατά την οποία το δάνειο λήγει ή μπορεί να καταγγελθεί από τους δανειστές. Επιπλέον ο δανειολήπτης καταβάλει τόκους υπερημερίας, όπως ορίζεται στο άρθρο 5 ανωτέρω, οι οποίοι προκύπτουν από την ημερομηνία κατά την οποία το οφειλόμενο ποσό του κεφαλαίου του δανείου έχει κηρυχθεί αμέσως απαιτητό και πληρωτέο, μέχρι την ημερομηνία της πλήρους πραγματικής καταβολής του».
Φθάνουν στο σημείο να ορίζουν ότι, εάν καταβάλουμε κάποιο μικρότερο ποσό από το απαιτητό που οφείλουμε, αυτό δεν συμψηφίζεται ούτε μας το επιστρέψουν.
Να τι γράφει το σχετικό απόσπασμα του Μνημονίου:
«Αν ο δανειολήπτης καταβάλει σε σχέση με οποιοδήποτε από τα δάνεια ποσό μικρότερο από το συνολικό απαιτητό και πληρωτέο ποσό βάσει σύμβασης, παραιτείται οποιουδήποτε δικαιώματος για να επανακτήσει το ήδη καταβληθέν ποσό σε σχέση με τα απαιτητά ποσά».
Και το χειρότερο; Παραδοθήκαμε αμαχητί σε μια σύμβαση αποικιακού χαρακτήρα.
Στην σελίδα 119 γράφει:
«Δεν μπορεί η Ελλάδα, μόνη της, να πάρει δάνειο από άλλον δανειστή, καθώς δεν μπορεί να υποθηκεύσει, ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα, ή να μεταφέρει το χρέος της…», δηλαδή εάν κάποιος (π.χ. Ρωσία, Κίνα) μας δώσει χρήματα δεν έχουμε δικαίωμα να τα πάρουμε.
Αντίθετα, επιτρέπεται ο δανειστής να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του… (σελ. 129, παρ. 13.1.).
Με απλά λόγια, μπορεί να έχουμε δανειστεί από την Γαλλία ή την Γερμανία και να βρεθούμε να χρωστάμε την Τουρκία, την Αλβανία ή τα Σκόπια, γιατί οι Γάλλοι ή οι Γερμανοί, τους έχουν πωλήσει τα δικαιώματά τους.
Στην ίδια σελίδα παρ. 14.1. αναφέρει: «Η σύμβαση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο», δηλαδή ότι και να γίνει, το δίκαιο της χώρας μας είναι ανύπαρκτο…
Ούτε να πτωχεύσουμε ΔΕΝ μπορούμε, αν δεν συμφωνούσουν οι δανειστές μας.
Εάν η χώρα μας θελήσει να ακυρώσει την σύμβαση, το μόνο αρμόδιο γι’ αυτό είναι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή και τα Συνταγματικά Δικαστήρια των δανειστών γιατί, λέει, παραβιάζεται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο ή το Σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
Στην χώρα μας, βάση της σύμβασης, δεν επιτρέπεται σε κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή (σελ. 123, παρ. 6α & 6β).. Διαβάσετε την 8η παράγραφος της Σύμβασης Διευκόλυνσης που υπογράφτηκε από τη κυβέρνηση μας με τα άλλα κράτη της ΕΕ, και θα δείτε ότι τέτοιο δικαίωμα έχουν μόνον οι δανειστές μας!
Η υπογραφή της δανειακής σύμβασης από ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, σημαίνει ότι αυτοί εγγυήθηκαν την επιστροφή στους δανειστές μας των δανείων που έχουμε δανειστεί.
Αυτοί, οι συνέταιροί μας στο κλαμπ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι φιλεύσπλαχνοι δανειστές μας, αποδεικνύονται πιο στυγνοί τοκογλύφοι.
Ξεφυλλίζοντας το περίφημο Μνημόνιο, βλέπεις ότι μας έχουν δέσει χειροπόδαρα.

Τυπικά και ουσιαστικά, κυβέρνηση είναι πλέον οι δανειστές μας! 

Υστερόγραφο [κλικ στην εικόνα], 
Η Γερμανία δεν έχει υπογράψει με αυτούς που έχουν βάλει την υπογραφή τους. Πουθενά δε βλέπουμε την υπογραφή της Γερμανικής Κυβέρνησης. Ενώ υπογράφουν όλες οι χώρες του ΕΥΡΩ, για λογαριασμό της Γερμανικής Κυβέρνησης υπογράφει η Γερμανική τράπεζα KFW.
Για τον σημερινό σάλο ακούστε το Video.


0 σχολια: