ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

05/06/2011

ΕΤΣΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ;

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας. 
( Η εικόνα είναι από το προεκλογικό σας πρόγραμμα " Σελίδα 11 " ).
Αναφέρομαι στα θέματα με αριθμ. 20 ως και το 31, όπως αυτά περιγράφονται στην πρόσκληση σας για συζήτηση στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Ιουνίου 2011,
τα σχετιζόμενα με το αίτημα επενδυτών για εμπορική εκμετάλλευση, των κοινοχρήστων χώρων σε διάφορες περιοχές (παραλίες) της Σαλαμίνας. 
Η συγκεκριμένη επένδυση είναι προδήλως συμφέρουσα, ανδιάφορο αν η εκδήλωσης ενδιαφέροντος περιορίζεται τάχα  στην απλή τοποθέτηση καθισμάτων και ομπρελών στις παραλίες, είναι επίσης και οφθαλμοφανής από το σύνολο των αιτήσεων,  12 τον αριθμό   2  εξ αυτών στην ίδια παραλία).
Είμαστε βέβαιοι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, συνεπής και πιστή στις διακηρύξεις της περί διαφάνειας, όχι μόνο θα εφαρμόσει πιστά τον νόμο, κύρια όμως θα αποδείξει έμπρακτα το πραγματικό ενδιαφέρον της για προστασία των δημοτών και του περιβάλλοντος.
Για μας ,
Διαφάνεια, σημαίνει πιστή εφαρμογή των άρθρων 9 και 10 ( ενδεικτικά αναφέρουμε τα περί δημοπρασίας και δημοσίευσης των όρων του μισθωτηρίου συμβολαίου).
Προστασία των δημοτών,  σημαίνει την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση τους στην παραλία, συνεχής καθαρισμός και αστυνόμευσης σε ολόκληρο τη μήκος της , το δικαίωμα τους από την χρήση έντονης ή κακής ποιότητας μουσικής, ειδικότερα σε ώρες κοινής ησυχίας, της ύπαρξης συγκεκριμένου χώρου παρκινγκ, της πιστής εφαρμογής των όρων υγιεινής και της καταλληλότητας των προσφερομένων ποτών και τροφίμων.( σ.σ. στα αιτήματα των ενδιαφερομένων ιδιωτών ΔΕΝ ζητείται η άδεια χρήσης μουσικής ).
Προστασία του περιβάλλοντος σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να διατίθενται κάδοι περισυλλογής απορριμμάτων και πινακίδες με οδηγίες για την καθαριότητα, που να απαγορεύουν την χρήσης απορρυπαντικών, να υπάρχουν χημικές τουαλέτες καθώς και ειδικοί χώροι συγκέντρωσης της αποχέτευσης των Καντινών κλπ. κλπ.
Είναι χρήσιμο να σας υπενθυμίσουμε ενδεικτικά το:
Άρθρο 7, περί των « Απαγορεύσεων και Υποχρεώσεων των Ο.Τ.Α.»
Άρθρο 8, περί « Μεταβίβασης του δικαιώματος παραχώρησης από τους Ο.Τ.Α προς τρίτους ».
Άρθρο 9, στις « Προϋπόθέση μεταβίβασης προς τρίτους ( μόνο κατόπιν δημοπρασίας.)».
Άρθρο 10, περί «δημοσιεύσεως του μισθωτηρίου συμβολαίου ( Διαφάνεια)».
Άρθρο 11 τις «Προϋποθέσεις για τους εκμεταλλευτές των καντινών».
Για μας,
Εξυγίανση και ανάπλαση δεν σημαίνει "αποχύμωση της περιοχής", η αξιοποίηση ΠΡΕΠΕΙ να είναι οργανωμένη , ομοιομορφη, σύγχρονη  και με σεβασμό στο τοπίο και στο περιβάλλον. 

Λέμε ΝΑΙ στην παραχώρηση της εμπορικής εκμετάλλευσης της παραλίας στον ιδιωτικό φορέα αρκεί να υπακούει στον νόμο, το δε κέρδος και το όφελος να είναι αμφίπλευρο.
Κύριε πρόεδρε είστε πράγματι διατιθέμενος να εφαρμόσετε το νόμο ;

ΚΥΑ 1038460/2439/Β0010/15.04.2009  «Απευθείας παραχώρηση με αντάλλαγμα Αιγιαλού και Παραλία Νόμος  2971/2001.


4 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Κύριε διαχειριστή είμαι από τα καμίνια τα καλοκαιριά διαμένω στην Σαλαμίνα, έχω πάει σε όλα τα νησιά της Ελλάδος, το μοναδικό νησί λοιπόν που δεν έχει μια ξαπλώστρα και ένα καφέ η νερό να πιούμε είναι η Σαλαμίνα , οπότε είναι καλό να αξιοποιηθούν οι παράλιες πρέπει επιτέλους αυτό το νησί να πάει μπροστά. Το ζητούμενο είναι να δοθούν οι παραλίες και όχι ο τρόπος, το ζητούμενο είναι να αξιοποιηθούν και όχι από ποιον, είναι φυσικό και επόμενο την παράλια της ψιλής άμμου να την πάρει η ταβέρνα ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ χωρίς διαγωνισμό πιστεύω να μην το δεχόσασταν και εσείς αν είχατε την ταβέρνα το ίδιο είναι με όλες παραλίες που έχουν ταβέρνα ,καφετερία , η οτιδήποτε μαγαζί μπροστά .

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Φίλε σχολιαστή
1. Σου υπενθυμίζω ότι στο τέλος της ανάρτησης μου γράφω ότι «Λέμε ΝΑΙ στην παραχώρηση της εμπορικής εκμετάλλευσης της παραλίας στον ιδιωτικό φορέα αρκεί να υπακούει στον νόμο, το δε κέρδος και το όφελος να είναι αμφίπλευρο.»
2. Οφείλω όμως να σου υπενθυμίσω και την αναφορά μου στο Άρθρο 9 της ΚΥΑ που μεταξύ άλλων λέει:
Άρθρο 9
……..με την παρούσα απόφασή μας ορίζουμε τις πιο κάτω προϋποθέσεις:
α) …….
β) Οι έχοντες το δικαίωμα της χρήσης των κοινοχρήστων χώρων άνευ δημοπρασίας (όμοροι) να ασκούν αυτό κατά προτίμηση έναντι οποιουδήποτε άλλου ακόμα και της επιχείρησης του ΟΤΑ στον έμπροσθεν της άσκησης της δραστηριότητάς τους κοινόχρηστο χώρο.
Έμπροσθεν χώρος νοείται ο χώρος που ορίζεται από τις δύο νοητές παράλληλες γραμμές που εκκινούν από τις πλάγιες πλευρές της επιχείρησης και καταλήγουν στην ακτή.

γ) Να μην τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των μισθωτών που ασκούν ομοειδή δραστηριότητα.
δ) Να μην δημιουργούνται θέματα υποβάθμισης του περιβάλλοντος από την άσκηση της δραστηριότητας.
ε) Η μέγιστη κάλυψη χρήσης να μην υπερβαίνει το 50% του μεταβιβαζόμενου χώρου, ώστε να υπάρχουν οριζόντιοι και κάθετοι διάδρομοι τουλάχιστον ενός (1) μέτρου και ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της ακτής πλάτους τουλάχιστον δύο (2) μέτρων για την ελεύθερη κίνηση των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων.
στ) ………………….
ζ) Στους μη δικαιούχους απευθείας παραχώρησης εκ των διατάξεων του νόμου η μεταβίβαση του δικαιώματος της απλής χρήσης γίνεται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν δημοπρασίας.
Εσύ που διαφωνείς ;;

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Δες και το Αρθρο 6 τι δημαίνει Αντάλλαγμα (όχι τσάμπα !)
///
Το παραχωρούμενο δικαίωμα απλής χρήσης των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών στους ΟΤΑ ή τις επιχειρήσεις, που μνημονεύονται στο άρθρο 1 της παρούσας , υπόκειται σε αντάλλαγμα, το οποίο ορίζεται σε ποσοστό 20% επί των εσόδων που πραγματοποιεί ο ΟΤΑ ή η επιχείρηση , τόσο από την άσκηση των δραστηριοτήτων του άρθρου 2 της παρούσας απόφασης στους κοινόχρηστους χώρους, όσο και από τα μισθωτικά ανταλλάγματα τρίτων, στους οποίους παραχώρησε το δικαίωμά του.//
Διαφάνεια φίλε μου να ξέρουμε που πάνε τα λεφτά, οι παραλίες δεν είναι μηχανές να πέρνουν μπρός με ΜΙΖΕΣ !!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΓΑΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙ : ΄΄Διαφάνεια, σημαίνει πιστή εφαρμογή των άρθρων 9 και 10 ( ενδεικτικά αναφέρουμε τα περί δημοπρασίας και δημοσίευσης των όρων του μισθωτηρίου συμβολαίου)΄΄.
ΆΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΕ ΣΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΣΕΙ.
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΓΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΕΡΕΤΑΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝΕΤΕ.
ΚΑΘΟΛΑ ΝΟΜΙΜΗ ΜΑΛΛΟΝ!!!!!!!!!!!!!1