ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

02/12/2012

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Vids)

Προειδοποίηση- σοκ της NASA για το ημερολόγιο των Μάγια.
Τις οικογένειες όλου του κόσμου επιχειρεί να προειδοποιήσει αλλά και να ενημερώσει η NASA, ενόψει της 21ης Δεκεμβρίου, όταν και σύμφωνα με το υποτιθέμενο ημερολόγιο των Μάγια θα τελειώσει ο κόσμος.
Σύμφωνα με τον οργανισμό παιδιά και έφηβοι είναι τρομοκρατημένα με αυτήν την προοπτική και έχουν βυθιστεί στην κατάθλιψη ενώ πολλοί είναι οι νεαροί που σκέφτονται μέχρι και να αυτοκτονήσουν.
Σύμφωνα με την Daily Mail η NASA επιχειρεί να εφιστήσει την προσοχή των γονέων προς τα παιδιά τους για να αποφύγουν τυχόν αναπάντεχες εξελίξεις.
Τα παιδιά φαίνεται να είναι τρομοκρατημένα φοβούμενα το τέλος του κόσμου ενώ οι έφηβοι απελπισμένοι που δεν θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.

Η NASA πάντως πρόσφατα άνοιξε μία νέα ιστοσελίδα πληροφοριών στην οποία τονίζεται προς τους πολίτες πως δεν πρέπει να ανησυχούν και να φοβούνται και πως ο κόσμος δεν πρόκειται να τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου.


Σύμφωνα με τις φήμες περί Αποκάλυψης ένας πλανήτης ονόματι Νιμπούρου, ή Πλανήτης Χ, ο οποίος ανακαλύφθηκε από τους Σουμερίους θα συγκρουστεί με την Γη στις 21 Δεκεμβρίου καταστρέφοντας τα πάντα.

Η Αντίστροφη μέτρηση στο Μεξικό για το «τέλος του κόσμου»είτε ισχύει (!) είτε όχι, προσελκύει πολλούς τουρίστες!

Την ώρα που όλο και περισσότεροι τουρίστες κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία στη Ριβιέρα Μάγια του Μεξικού και στη Γουατεμάλα ενόψει της λεγόμενης Ημέρας της Αποκάλυψης που αρκετοί εκτιμούν ότι πρόκειται να έλθει αυτό τον μήνα, οι ειδικοί προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τον μύθο κι εξηγούν ότι οι Μάγια δεν θεωρούν την 21η Δεκεμβρίου 2012 ως ημέρα της συντέλειας του κόσμου.

Η Ιστορία
Η προφητεία περί αποκάλυψης που έχει εμπνεύσει συγγραφείς και σεναριογράφους δεν εμφανίζεται στο πέτρινο Ημερολόγιο της Μεγάλης Μέτρησης, το οποίο κατασκεύασαν οι Μάγια περίπου το έτος 669 στο νοτιοανατολικό Μεξικό.
Ειδικοί ερευνητές αναφέρουν ότι οι Μάγια δεν ασχολούνταν με την αποκάλυψη, στην πραγματικότητα, η λίθινη πλάκα αφηγείται τη ζωή και τις μάχες ενός ηγεμόνα της εποχής, του Μπαχλάμ Ατζάου, ο οποίος ήθελε να προγραμματίσει την έλευση του θεού.

Επιπλέον, η τελευταία ημέρα του Ημερολογίου αυτού είναι η 23η Δεκεμβρίου του 2012 και όχι η 21η και ουσιαστικά αυτή σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου.

«Οι Μάγια είχαν μία κυκλική ιδέα περί χρόνου. Δεν τους απασχολούσε το τέλος του κόσμου» λέει ο Μεξικανός αρχαιολόγος Χοσέ Ρομέρο.

Η λίθινη πλάκα, που είναι γνωστή ως Μνημείο 6 ή αλλιώς Λίθινη Πλάκα του Τορτουγκέρο, βρίσκεται στο Ελ Τορτουγκέρο (η χελώνα), μία αρχαιολογική τοποθεσία που ανακαλύφθηκε το 1915.

Είναι σπασμένη σε έξι σημεία και τα διάφορα κομμάτια της εκτίθενται σε μουσεία των ΗΠΑ και του Μεξικού, περιλαμβανομένων του Ανθρωπολογικού Μουσείου Κάρλος Πελισέρ Καμάρα στην περιοχή Ταμπάσκο και του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης.

Η πρώτη μελέτη της λίθινης πλάκας δημοσιεύτηκε από Γερμανό ερευνητή το 1978.

Από τότε, διάφοροι αρχαιολόγοι εξέτασαν τη σημασία της και συμφωνούν ότι αναφέρεται στην 23η Δεκεμβρίου.

«Η τελευταία επιγραφή αναφέρεται στις 23 Δεκεμβρίου του 2012, αλλά το κεντρικό θέμα του Μνημείου 6 δεν είναι η ημερομηνία, δεν πρόκειται για προφητείες ή για το τέλος του κόσμου. Είναι η ιστορία του τότε ηγεμόνα Μπαχλάμ Ατζάου» εξηγεί ο Ρομέρο και προσθέτει ότι η ημερομηνία αποτελεί «αρχή ενός νέου κύκλου, αυτό είναι όλο».

Παρότι οι Μάγια επιχειρούσαν προφητείες, τα γεγονότα που τους απασχολούσαν ήταν εκείνα που αφορούσαν το άμεσο μέλλον και συνδέονταν με φαινόμενα της καθημερινής ζωής, όπως βροχοπτώσεις, ξηρασίες ή σοδειές.

Μία από τις πλέον δημοφιλείς προφητείες για το τέλος του κόσμου είναι αυτή που αναφέρεται στο Ημερολόγιο των Μάγια, και η οποία επικεντρώνεται στο βεβαρυμένο από παρόμοιες προφητείες 2012.
Για τους περισσότερους επιστήμονες, οι προφητείες των Μάγια για το τέλος του κόσμου είναι σκέτη μυθολογία και ολόκληρη η σχετική καταστροφολογία βασίζονται στο περίφημο ημερολόγιο των Μάγια, και ναι μεν μετράει τον χρόνο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου του 2012, αλλά δεν σταματάει εκεί.
Οι Μάγια είχαν κυκλική αντίληψη του χρόνου και το ημερολόγιο τους δεν θα μπορούσε παρά να είναι κι αυτό κυκλικό.
Σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών, πρόκειται για μια απλή εξήγηση και τίποτα παραπάνω.
Τα υπόλοιπα ανήκουν στα πλαίσια προσωπικών πεποιθήσεων του καθενός μας.
Το ημερολόγιο των Μάγια  Θεωρείται το ακριβέστερο ημερολόγιο που δημιουργήθηκε ποτέ, από οποιονδήποτε γνωστό πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας.
Βασίζεται σε τρεις κύκλους:
  • Έναν κεντρικό κύκλο 365 ημερών,
  • Έναν «ιερό» κύκλο 260 ημερών
  • κι Έναν Μεγάλο Κύκλο 5.125 ετών.
Η σχέση του με το 2012, είναι ότι στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 ολοκληρώνεται ένας Μεγάλος Κύκλος, και σύμφωνα με τη Μυθολογία των Μάγια, οι Μεγάλοι Κύκλοι τελειώνουν με καταστροφή.

Η Ακριβής περιγραφή του τρόπου μέτρησης του ημερολογίου των Μάγια περιγράφεται στο video που ακολουθεί.,
(Διάρκεια 4.05λ)
Θα επαναλάβουμε ότι  
Πρόκειται για μια απλή εξήγηση και τίποτα παραπάνω.

Η διάρκεια του Video είναι 9 λεπτά






0 σχολια: