ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

07/05/2013

EXTRA3 TV- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας στο «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» (Video)

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  φίλοι μου
Για όσους προτίμησαν να παρακολουθήσουν την Λειτουργία της Αναστάσεως, και έχασαν τα όσα ειπώθηκαν στην πολυδιαφημισμένη συνέντευξη του δήμαρχου Σαλαμίνας Ι. Τσαβαρή στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του EXRTRA3 tv, έχουν εδώ την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν ακριβώς τι και πως ειπώθηκε.
Η επεξεργασία και η καταγραφή του υλικού σε Video έγινε για λόγους οικονομίας και υποστήριξης του όγκου του, σε 2 επιμέρους τμήματα και αφορούν τα τμήματα εκείνα που ακούγονται ο δημοσιογράφος κ. Αντώνη Μυλωνάκης και ο δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ι. Τσαβαρής.
 (Η Διάρκεια του Video είναι 12λ & 09 δ)


Εμείς Επισημάναμε τα παρακάτω ….. Εσείς;

- Από την 100ντάλεπτη διάρκεια της εκπομπής ο κ. Τσαβαρής χρεώνεται συνολικά τα 12 περίπου λεπτά, ( 5 λεπτά και 53 δευτ. στο πρώτο μέρος του video και 6 λεπτά και 16 δευτ. στο δεύτερο).
- Οι ερωτήσεις .....ήταν απλές, εύκολες και ακίνδυνες για τον ερωτώμενο δήμαρχο, κύρια όμως έδιναν την εντύπωση ότι ήταν προσυμφωνημένες !!!
- Επισημάναμε την παντελή έλλειψη φωτογραφικού υλικού πλην μιας φωτογραφίας από την συλλογή του δημάρχου με την παρουσία του στις Βρυξέλλες, δείγμα προχειρότητας και όχι μόνο.
- Μάθαμε ότι τα μεγάλα προβλήματα της Σαλαμίνας λύθηκαν με την δημιουργία των Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Ιατρείου και  Φαρμακείου και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
- Μάθαμε ότι το αποχετευτικό και η ύδρευση ..λύθηκαν μεν αλλά .. θα μείνουν κι αυτά στην ιστορία ως τα νέα γεφύρια της Άρτας!  
- Από το 8λ:52δ,  ο δήμαρχος απαντά για το πρόβλημα της υποθαλάσσιας ζεύξης της Σαλαμίνας και για την προσπάθεια του δήμου για αναβίωσης της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας !!!

Για την ζεύξη ακούστηκε το εξής καταπληκτικό!!!!
Δήμαρχος:
«….αν και κάποιοι σχεδιάζουν την ζεύξη από το 2008, η απόφαση του 2012, του τότε υπουργού κυρίου ΒΟΡΙΔΗ για αναγκαστική διαβούλευση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ προς τον δήμο Σαλαμίνας …..άρα σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς…. Μετά από επαφές …. απαιτήσαμε και πετύχαμε να γίνει ένας διάλογος για το θέμα .....«η κάθετη θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να γίνει η ζεύξη χωρίς υποδομές, υπερτονίζοντας εμφατικά, ότι δεν μπορεί να αυξηθεί μέσα σε μια μέρα ο πληθυσμός του νησιού μας χωρίς τις απαραίτητες υποδομές».

Δηλαδή  …. Αν γίνουν οι υποδομές δεν θα έχουμε αντίρρηση!! Σωστά;;

-Ο δήμαρχος απαντά για τις εορταστικές εκδηλώσεις της ναυμαχίας της Σαλαμίνας …με τα γνωστά … «Σαλαμίνια» και την συμμετοχή σ’ αυτά (Last Year) των 23 πρεσβευτών  !!!!
-Στη συνέχεια χωρίς να ερωτηθεί, να κάνει αναφορά στο «open discussion» (sic) της 2ας Μαρτίου του 2011,και από «Κάζο πρώτου μεγέθους», να το εμφανίζει ως επιτυχία..!!
-Ακούστε από το 10:24 με πόση άνεση και ευκολία γίνεται η μετάπτωση της ημερομηνίας του έτους εορτασμού της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας από το 2020 στο 2021.

Τι να πρωτοθυμηθώ ...... τι να ξεχάσω από την ιστορική αυτή εισήγηση.... Εκείνο το αμίμητο …..


«είναι απαραίτητο να προηγηθεί η αναγέννηση (regeneration) (κι άλλο sic εδώ) μιας πόλεως κατά τη διάρκεια της αναμονής κατάκτησης του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας »
ή το κλείσιμο της εισήγησης του με τον πανηγυρικό..


« Ως Έλληνας και ως Δήμαρχος της Νήσου Σαλαμίνας στης οποίας τα χωρικά ύδατα το 480 π.Χ. διεξήχθη η περίφημη Ναυμαχία και η οποία το 2020 συμπληρώνει 2.500 χρόνια από την διεξαγωγή της σας καλώ όλους να συνεργασθούμε για τη διατήρηση αλλά και την παράλληλη βελτίωση του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας»

Πως μπορώ να ξεχάσω όλα όσα πρότεινε και πέτυχε με την παρουσία του στην παραπάνω ανοιχτή συζήτηση στις Βρυξέλλες.
Μπορώ ;;


0 σχολια: