ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

19/10/2015

ΟΛΠ, COSCO, ΔΕΣΦΑ και Δήμος Σαλαμίνας ...«Τι είχες Γιάννη, οτι είχα πάντα. » .... μία από τα ίδια !!

Η ρύθμιση της απαλλαγής από την καταβολή δημοτικών τελών στους ιδιώτες επιχειρηματίες που συνάπτουν συμβάσεις παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο,περιλαμβάνεται στο άρθρο 13 του νόμου με τίτλο «Μέτρα για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων».
Αντίθετα με τους άλλους γειτονικούς Δήμους (π.χ. Κερατσίνι, Πειραιάς κλπ) που χάνουν εκατομμύρια, ο Δήμος Σαλαμίνας δεν πρόκειται ούτε να εισπράξει μα ούτε και να χάσει ένα ευρώ από με την παραχώρηση της Κυνόσουρας στην COSCO.
Πρός τι λοιπόν όλος αυτός ο τζερτζελές;

Θα διαμαρτυρηθούμε μέχρι τα Παλούκια ,
θα ταλαιπωρήσουμε το επιβατηγό κοινό θα καταγράψουμε μια περήφανη διαμαρτυρία...Ε!!και !!!
Είναι απολύτως βέβαιο ότι για τα μάτια του κόσμου θα μας πουν ότι θα μας δόσουν κάτι σαν εκείνα τα περιβόητα καθρεφτάκια και τις πολύχρωμες χάντρες που έδιναν στους ιθαγενείς, κάτι σαν εκείνους τους βυθιζόμενους κάδους και την βοήθεια προς το κοινωνικό παντοπωλείο, εκείνων των αλήστου μνήμης εποχών.
Αναφέρομαι στην υπόθεση «ΔΕΣΦΑ», σ' ένα παρόμοιο γεγονός που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της παντοδυναμίας του πρώην δημάρχου.
Σε σχετική συνέντευξη του  στις 19 Φεβρουαρίου του 2014  μας πληροφορούσε  πως υπογράφτηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ Δήμου Σαλαμίνας και της ΔΕΣΦΑ, για την χρήση της νήσου ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ ως χώρος διακίνησης του Φυσικού Αερίου.
Το ιδιωτικό αυτό συμφωνητικό περιλάμβανε την επικαιροποίηση της μελέτης σκοπιμότητας που είχε γίνει παλαιότερα (!!!), από τον δήμο Σαλαμίνας (!!!), και πως αυτό μ’ αυτό οι Σαλαμίνιοι πέρα από τους βυθιζόμενους κάδους, και την βοήθεια στο κοινωνικό παντοπωλείο θα κέρδιζαν φθηνό Φυσικό Αέριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ του πρώην δημάρχου και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΔΕΣΦΑ κ. Ξιφαρά είχε συμφωνηθεί ότι ο Σταθμός Υγροποιημένου Αερίου της εταιρείας που θα λειτουργεί στη νήσο Ρεβυθούσα,θα παρέδιδε στο Δήμο τεχνοοικονομική μελέτη βασικού σχεδιασμού, η οποία θα περιελάμβανε την εκτίμηση του αστικού, εμπορικού και βιομηχανικού δυναμικού Φ.Α στην περιοχή καθώς και το βασικό σχεδιασμό των απαιτούμενων δικτύων για τη χρήση του Φυσικού Αερίου στη Σαλαμίνα.
Τι τα ανακατεύεις τώρα όλα αυτά θα μου πει κάποιος.
Μα είναι επίκαιρο, γιατί μέχρι να μάθουμε τι θα κερδίσουμε από όσα διεκδικούμε σήμερα  από τον ΟΛΠ και την COSCO για την παραχώρηση της Κυνόσουρας, θα πρέπει να πληροφορηθούμε τι κερδίσαμε πρώτα από την ΔΕΣΦΑ !!
Γιατί για να ακολουθήσουμε  την προτροπή της σημερινής αρχής θα πρέπει  να είμαστε ενημερωμένοι δημότες.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, θα πρέπει πρώτα η σημερινή Δημοτική Αρχή ως φυσική συνέχεια της προηγούμενης, να μας πει αν:
  • Υπάρχει φάκελος με τέτοια επικαιροποίηση! 
  • Παραδόθηκε οιανδήποτε τεχνοοικονομική μελέτη βασικού σχεδιασμού ! 
  • Υπήρξε συμφωνητικό για έναρξη της διαδικασίας για χρήση Φυσικού Αερίου! 
  • Υπήρξε έκτοτε άλλη συνεργασία εκτός της αρχικής της δωρεάς διαφόρων μικροπραγμάτων πραγμάτων από την εταιρεία, όπως βυθιζόμενοι κάδοι, και η βοήθεια στο κοινωνικό παντοπωλείο !! και  τέλος... 
  • Που βρίσκεται σήμερα η υπόθεση ; 
Έτσι θα μπορέσω να αποφασίσω αν θα πρέπει να ακολουθήσω ή όχι.
Ενδεχομένως λόγοι σκοπιμότητας να μη επιτρέψουν απάντηση εκ μέρους της σημερινής αρχής, υπάρχει όμως έστω ΕΝΑΣ εκ των πρώην βουβών, λαλίστατος και πολυγραφότατος σήμερα να μας δώσει μια πειστική απάντηση;
Λέτε να με εκπλήξουν;;;.......... Dum spiro spero!!


0 σχολια: